Als kind van na-oorlogse ouders was er weinig ruimte voor beleving en emotie. Vanuit deze basis ben ik na het vwo economie gaan studeren aan de Hogeschool te Groningen. Ik kon aan de slag in Den Haag.

Eerst op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en later als beleidsmedewerker op het Ministerie van Defensie, tussen de vaandrichs en met de kapitein, kolonel en generaal als collega’s op de Frederikskazerne. Een boeiende tijd waarin dienstplicht nog bestond en ik me makkelijk in de hierarchie kon bewegen.

Toch merkte ik in mijn werk al gauw een gemis aan emotionele beleving, ook al was het gezellig. Dat maakte dat ik op zoek ging naar mijn eigen werkbeleving. Ik nam ontslag..

Al snel had ik werk in de geestelijk gehandicaptenzorg en samen met een team droeg ik zorg voor meervoudig geestelijk gehandicapte kinderen. Deze kinderen konden alleen communiceren via de ogen en het gevoel dat ze uitstraalden. Van hen leerde ik enorm veel over energie en emotie.

Ik merkte dat het in essentie niet gaat om processen en tools. Het gaat om de waardevolle connectie en interaktie met individuen. Net zoals in het bedrijfsleven de samenwerking met de klant belangrijker is dat het contract. Want het is die samenwerking die het plezier en de voldoening geeft.

Hier ligt ook de basis van het systeemdenken. Het gaat uit van een moeiteloze samenwerking. Door meer connectie te maken met mijn intuïtie, ofwel de beleving, merkte ik op dat ik veel sneller en meer effectief kon reageren op veranderingen.

Het is een tijd van grote veranderingen en we hebben onze intuïtie en samenwerking meer dan ooit nodig om de uitdagingen het hoofd te blijven bieden!

Hannah is reeds 7 jaar aktief als trainer in Intuïtieve/ Cognitieve Psychologie en Energiewerk

Trainingen

Effortless Coaching; de opleiding is NOBCO gecertificeerd met Trainer Gerard Meerstadt, 13 juli 2021

Familie- en Organisatie opstellingen HBO van teacher Jan Velsen & partner te Haarlem, maart 2018

Spiritual en Psychic sciences training gevolgd aan het Arthur Findlay College met internationale leraren te London Stansted, april 2016

Cursus Hypnose & Hypnose technieken, teacher J.A.H van den Munckhof van Hypnoworld te Boxmeer, maart 2014.