Life story

Als kind van na-oorlogse ouders was er weinig ruimte voor beleving en emotie. Vanuit deze basis ben ik na het vwo economie gaan studeren aan de Hogeschool te Groningen. Ik kon aan de slag in Den Haag.

Eerst op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en later als beleidsmedewerker op het Ministerie van Defensie, tussen de vaandrichs en met de kapitein, kolonel en generaal als collega’s op de Frederikskazerne. Een boeiende tijd waarin dienstplicht nog bestond en ik me makkelijk in de hierarchie kon bewegen.

Toch merkte ik al gauw een gemis aan emotionele beleving in mijn werk, ook al was het nog zo gezellig. Het werkte als een verstoring voor me. Het werk werd er saai van, robotmatig. Ik was door het gemis aan beleving niet in sync met mezelf. Dat maakte dat ik op zoek ging naar mijn eigen werkbeleving. Ik nam ontslag..

Al snel had ik werk in de geestelijk gehandicaptenzorg en  samen met een team droeg ik zorg voor meervoudig geestelijk gehandicapte kinderen. Deze kinderen konden alleen communiceren via de ogen en het gevoel dat ze uitstraalden. Van hen leerde ik enorm veel over energie en emotie.

Ik merkte dat het in essentie niet gaat om processen en tools. Het gaat om de waardevolle connectie en interaktie met individuen. Net zoals in het bedrijfsleven de samenwerking met de klant belangrijker is dat het contract. Want het is die samenwerking die het plezier en de voldoening geeft.

Door meer connectie te maken met de vrouwelijke kant in mij, ofwel de beleving, merkte ik ook op dat ik veel adequater kon reageren op veranderingen, in plaats van me vast te houden aan een omlijnd plan. Hier ligt de basis voor het systeemdenken, waarover meer informatie te vinden is in de website.

Net zoals het functioneren van het eindproduct meer is dan alle verworven kennis en documentatie, is het optimaal functioneren van een mens meer dan een logisch stappenplan. Waar het uiteindelijk op neerkomt is bezieling en vertrouwen. Vertrouwen op je buik-gevoel of intuitie. Dit is wat in de komende tijd organisaties op een hoger plan moet gaan brengen. Het is een belangrijke en nodige ontwikkeling want het water stijgt langzaam verder. Het is een tijd van grote veranderingen en we hebben onze intuitie hard nodig om de uitdagingen het hoofd te kunnen blijven bieden.

Trainingen

Hannah is reeds 30 jaar aktief in intuitieve en cognitieve Psychologie en Energie/ Mindfulness met behulp van Personal Teachers onder wie Marijke Zuidgeest te Den Haag en Dick Nijssen, Helios te Heerde.

Trainingen Hannah:

Familie- en Organisatie opstellingen HBO van teacher Jan Velsen & partner te Haarlem, maart 2014

Spiritual en Psychic sciences training gevolgd aan het Arthur Findlay College met internationale leraren te London Stansted, april 2016

Cursus Hypnose & Hypnose technieken, teacher J.A.H van den Munckhof van Hypnoworld te Boxmeer, maart 2018.

Credentials

Ron Groot, voormalig inspecteur politie Haaglanden

“Je gaf door jouw rust, uitstraling en helicopterview een heel positief gevoel. Jou kennis van zaken heeft indruk op mij gemaakt.”

Irma de Graaff ondernemerscoach ‘ter Zake

“In hele hectische en onrustige tijd heb ik snel totale rust en ontspanning mogen ervaren. Dank je Hannah”

Claire Faasen

“Met zorg en aandacht begeleidt Hannah mij sinds enkele weken bij de stappen die ik wil zetten om meer richting te geven aan mijn leven. Ze creëert een veilige omgeving waarin ik me snel op mijn gemak voel en open en eerlijk kan praten. De momenten die ik met haar deel zijn zowel intensief als verhelderend. Ze straalt rust en vertrouwen uit en gecombineerd met haar gespreks- en meditatietechnieken ervaar ik onze gesprekken als zeer prettig. Ze helpt me om verder te komen, om blokkades op te heffen en om meer inzicht te krijgen in wat was en wat kan zijn (doelen en toekomst).”

Carola, Monnickendam

“Talent! Ontzettend betrokken, veel inzicht, zeer bekwaam, hoog niveau van opleiding en ervaring en creëert een prettige sfeer. Absoluut een aanrader. Bij twijfel zeker even bellen!”