Nostradamus, arts en ziener, het jaar 1551 ” There will be a twin year (2020) from which will arise a queen (corona) who will come from the east (China) and who will spread a plague (virus) … it will be the end of the world economy as you know it.”

Another day at home. Thuis zijn, thuis werken, wachten tot de corona bui overwaait of is er een andere oplossing. Is het makkelijk te voelen wat er gebeurt. Vele bezorgde gezichten en ook veel vrolijke gezichten op straat.

Loslaten waar ‘het’ heengaat en tegelijk vernieuwing in denken oppakken. Waar zit jou kracht? Welke kwaliteit van jezelf kan helpen, deze crisis om te vormen tot een nieuwe, verlichte periode voor onze aarde en alle mensen en dieren. Waar wordt meer genomen dan nodig is, in je eigen leven. Waar kan meer gegeven en zo zelf rijker worden. Je mogelijkheden gaan inzetten voor de ontwikkeling van een frisse en schone atmosfeer, een prachtig bos, rijke en schone grond waar bloemen en dieren leven. Waar wij leven.

Onze economie verandert, de wereldeconomie verandert drastisch en dit heeft potentie in zich. De rust en lage bestedingen zijn een voedingsbodem voor een mentaal en fysiek welvarende mensheid. We planten vele bomen, halen het plastic uit de zee en gebruiken het ten goede. We gaan nieuwe afspraken maken met het oosten inzake de natuur en voorkomen zo dat er nog plastic wordt gegooid in de zee. De zee is onze oerbron van leven.

We laten het kalf bij de moeder en leven samen in rust. En in deze rust hebben we zo weinig nodig. Ons denken wordt weer licht en zonnig. We zien andere mensen in de ogen en weerspiegelen zo onszelf. It better be good then. What do you think..

Illustratie door kunstenares Saskia Bakker

Categories: Arises blog

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder